Zahuktavaju se pripreme Tijane Bogićević za „Evrosong“

♫ ♪ ♩♭

Tijana Bogićević, predstavnica Srbije na „Evrosongu“, otkrila je da pripreme za „Pesmu Evrovizije“ uveliko teku i da uzbuđenje raste. Pesmu ćemo čuti u subotu, a Tijana ističe da nije uplašena i da će scenski nastup biti odličan.

Zahuktavaju se pripreme Tijane Bogićević za „Evrosong“

„Još otkad sam bila mala, ‘Pesma Evrovizije’ je bila veliki događaj. Naravno da je velika čast što predstavljam svoju zemlju. Da li se nadam pobedi – da, naravno, ali mi je fokus samo na onome što treba da radim. A to je pevanje. Uspeh je da nas najbolje predstavim, što ću svakako učiniti“, istakla je naša predstavnica na druženju sa novinarima, koje je večeras održano u Galeriji RTS-a.

Tijana Bogićević na druženju sa novinarima u Takovskoj 10

Govoreći o muzici koja se proteklih nekoliko godina mogla čuti na „Evrosongu“, Bogićevićeva je iznela svoju procenu da kvalitet jeste pao, ali ne samo na tom takmičenju već u celom svetu.

„Eurosong“ ide u budućnost

„Pesma je svetska, ali ima balkanski element. Trebalo nam je dva-tri meseca da numera bude gotova. ‘Pesma Evrovizije’ je modernizovana u poslednjih nekoliko godina. Predstavljaju se nove ideje, kvalitet je na visokom nivou i čitavo takmičenje ide napred, u budućnost“, smatra Boris Milanov, jedan od autora numere In Too Deep.

„Tijana je profesionalac. Dobra je pevačica i vidi se da ima iskustvo. Vidi se da zna taj posao, brzo shvata, ima ideje u studiju. Pesma kao da je napravljena za Tijanu, tako zvuči. To je za mene najbolje“.

„Takvo je vreme sada. Bitniji je vizuelni doživljaj od muzike. Scena i kostimi svakako jesu važni, ali ipak, na kraju uvek pobedi najbolja pesma“, dodaje Tijana.

Naša predstavnica navodi da ne oseća strah, jer se pevanjem bavi ceo život: „Ne plašim se, odlično ćemo se pripremiti. Scenski nastup će biti dobar i bitno mi je da je pesma odlično snimljena i da super zvuči. Ostalo – kako bude“. Tijana bi pesmu In Too Deep svrstala u pop žanr, a ističe da joj je bliska i da voli takav stil.

„Bićete zadovoljni”, sa sigurnošću poručuje Bogićevićeva.

Javnost je već imala priliku da čuje najavni deo numere, a u subotu će biti predstavljena cela kompozicija. Ovih dana će biti objavljen i spot, otkrila je Duška Vučinić, šef Službe za pi-ar i korporativni imidž RTS-a.

Autori ovogodišnje srpske pesme su muzički producenti, kompozitori i osnivači “Symphonix International”-a Borislav Milanov, Bo Peršon, Johan Alkenas i Lisa An-Mari Linder. Kao autori radili su na mnogim projektima, a na „Pesmi Evrovizije“ ostvarili su uspehe i bili deo tima koji je 2014. godine pobedio na takmičenju sa Končitom Vurst i pesmom Rise Like a Phoenix.

Član autorskog tima Boris Milanov i Tijana Bogićević

Takmičenje za 62. „Pesmu Evrovizije“ će se održati u Kijevu, u Ukrajini. Polufinala su zakazana za 9. i 11. maj, veliko finale je 13. maja, a RTS će direktno prenositi sve tri večeri.

IZVOR:RTS

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Exclusive Limited Deluxe Edition

SIGN UP TO NEWSLETTER

Join our List of 42.387 other Subscribers​

All Rights Reserved / by Tijana Bogicevic / 2018